Op maandag 17 april hielden het PCI en de Emmausparochie een bijeenkomst met vele zorginstellingen. De bedoeling van deze avond was elkaar informeren over hoe we de diaconie in de praktijk brengen. Door meer van elkaar te weten, kunnen we gemakkelijker naar elkaar verwijzen. Op die avond werd er een lezing gehouden door Schuldhulpmaatjes. Zie hieronder hun oproep:

 

Maak het verschil in iemands leven

Schulden hebben een enorme impact. Als vrijwilliger bij SchuldHulpMaatje kun je het verschil maken in iemands leven die het daardoor niet meer ziet zitten. Je geeft iemand weer hoop dat het goed kan komen. Dat lucht op en maakt dat iemand weer beter na kan denken. Hoe je dat doet? Je brengt overzicht in de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen. Daarna maak je samen een plan voor een oplossing. Maar zeker zo belangrijk is dat je er voor iemand wilt zijn. Persoonlijke aandacht en luisteren naar iemands sores, dat alleen al betekent heel veel.

Je staat er niet alleen voor

Een maatje gaat pas aan de slag na een driedaagse ‘SchuldHulpMaatje training’. Ook volgt een maatje jaarlijks een digitaal bijscholingsprogramma. Je weet dus goed waar je mee bezig bent. Daarnaast maak je deel uit van een plaatselijk maatjesteam en krijg je begeleiding van de plaatselijke coördinator.

Ben jij ons nieuwe maatje?

Herken je jezelf in het Profiel van een maatje? Kijk op onze website www.schuldhulpmaatje locatie West Friesland onder “locaties” of SchuldHulpMaatje en meld je aan via het aanmeldformulier. Ook kun je ons bereiken op de volgende telefoonnummers:

Barbara Wiering : 06-45921529

Ilse de Bruin : 06-16057741

Op 13 mei, 27 mei en 3 juni staat de training voor de maatjes  gepland , dus je kan al snel aan de slag!