Triduüm (Ontmoetingsdagen) in de RK Kerk  Wognum

Vrijdag 14 en zaterdag 15 april 2023

De traditie dat het Triduüm in de week na Pasen gehouden wordt in de RK Kerk van Wognum gaat dit jaar definitief door. In verband met Corona hebben we dit al 3 jaar over moeten slaan. Voor de gasten en vrijwilligers is dit altijd een mooie belevenis. Omdat het er naar uitziet dat er aardig belangstelling is, gaan we het 49ste Triduüm weer organiseren.

Vaak wordt de vraag gesteld wat het Triduüm is, daarom een korte uitleg:

Onze gasten komen uit het vroegere Dekenaat Wervershoof, de parochies Wervershoof, Medemblik, Onderdijk, Andijk, Wognum, Nibbixwoud, Zwaagdijk-West, de Goorn, Obdam, Hensbroek,  Spierdijk, de Weere, Spanbroek, Opmeer, Hoogwoud. De Wieringermeer is er later bij gekomen.

Vroeger konden de mensen die ziek en bedlegerig waren naar de kerk voor een driedaagse kerkviering. Verzorging door vrijwilligers en verpleegkundig personeel. Zo is het Ziekentriduüm ontstaan in Obdam en omdat de nieuwe kerk van Wognum hiervoor beter geschikt was, nu al voor de 49ste keer in Wognum. De afgelopen  jaren is er veel veranderd. De nadruk ligt nu niet meer op zieke en oude mensen.  Het Triduüm is voor iedereen. Eventjes ontsnappen aan het dagelijks gebeuren. In een gezellige en ontspannen sfeer elkaar te ontmoeten en te luisteren naar bemoedigende woorden van de voorganger met ’s middags  genieten van een muzikaal programma.  Iedereen wordt met liefde door vrijwilligers en verpleegkundigen verzorgd. Voorheen waren het drie dagen, maar nu teruggebracht naar twee dagen en de naam Ziekentriduüm is gewijzigd in Triduüm/Ontmoetingsdagen. Het woord Ziekentriduüm is zo’n traditie, zodat velen het toch blijven gebruiken.

Het programma voor deze dagen::Op de eerste dag om 10 uur koffie en daarna een viering door Pastoor Nico Knol, voorheen van de parochie de Goorn/Waterkant en nu werkzaam in Amsterdam-Noord, met zang van het Parochieel Koor van Wognum. Ook zijn de pastores uit de deelnemende parochies uitgenodigd. Vrijwilligers komen langs met soep en broodjes en de verpleegkundigen zorgen voor u.. Er is ook tijd om met elkaar een praatje te maken en ’s middags een gezellig programma met optreden van het mannenkoor ”STUURLOOS” tot ca half 4.

De tweede dag ook om 10 uur koffie met een viering en een concert van het Sylvidakoor uit Wognum met als afsluiting het Maria lof met bloemenhulde en kaarsen, met zang van het Mannenkoor uit Nibbixwoud  tot  ca half 3. Daarna gaan de gasten blij naar huis en  zeggen vaak dat ze weer kracht hebben om door te gaan en mooie dagen hebben gehad, een beetje een Lourdes-gevoel.

Ook nog goed om te weten dat er in de kerk nieuwe ruime toiletten zijn, waaronder een invalidentoilet.

Er zijn veel vrijwilligers en verpleegkundigen die helpen, het is echt een gebeurtenis die we niet graag willen missen en hopen dat we volgend jaar het 50 jarig bestaan kunnen vieren.

Als u wilt komen of u weet iemand, kunt u  bellen met  Ineke Overboom-Haakman Tel.0229-573954 of  het Comite 06 53 403655.