De groep misdienaars van de Emmaüs parochie in Nibbixwoud en Wognum is op zoek naar enthousiaste jongens en meisjes die de groep wil komen versterken. Lijkt het je leuk om de pastoor te helpen tijdens de vieringen? Dan is het misschien wel iets voor jou: misdienaar worden! Als misdienaar help je de pastoor tijdens de viering met allerlei taken maar natuurlijk is er veel meer…! Lijkt het je leuk om misdienaar te worden en heb je je Eerste Heilige Communie gedaan dan nodigen wij je graag uit om een keertje te komen kijken!


Wat is een misdienaar ook alweer?

Als misdienaar heb je een heel belangrijke taak in de kerk! Want je helpt de pastoor tijdens de viering. Jij komt samen met de pastor de kerk binnen, jij mag kaarsen aansteken, bij het voorlezen van het evangelie kom je er met een brandende kaars bij staan, bij het klaarmaken van het altaar draag je de kelk, hostieschalen en brood en wijn aan, je belt op belangrijke momenten in de viering, je draag een kaars bij de communie en je helpt om alles weer op te ruimen. Je draagt daarbij speciale kleding. En bij bijzondere vieringen zijn er altijd extra taken! Zowel jongens als meisjes kunnen misdienaar worden.


OK. Maar hoe word ik het?

Misdienaar kun je worden als je boven de 7 jaar bent en de eerste communie hebt ontvangen. We organiseren een paar leuke misdienaar-training per jaar om te oefenen, de volgende ontmoeting zal op zaterdagmiddag 3 september in de Cunerakerk te Nibbixwoud van 14:00 uur t/m 15:30 uur.


Moet ik dan elke week in de kerk zijn?

Nee, je kunt zelf aangeven wanneer je kunt. Daar wordt bij het maken van het rooster rekening mee gehouden.


Wat kost het?

Niks natuurlijk, we zijn in de kerk allang blij dat jij misdienaar wilt zijn. Sterker nog, we geven jou er iets voor terug iedere keer dat jij als misdinaar in de kerk bent… De groep doet ook 1 keer per jaar de een gezellig uitje!


Klinkt leuk allemaal. Maar bij wie moet ik zijn als ik misdienaar wil worden?
Aanmelden is heel simpel, via Monie Vertelman, zij coördineert de misdienaars groep van onze parochie. Stuur maar een email met jouw naam en achternaam, adres, telefoonnummer een e-mailadres. Haar e-mail adres is: monievertelman@gmail.com Jij bent van harte welkom op onze misdienaars-training op zaterdag 3 september!


En wat als het me wel leuk lijkt, maar ik het nog niet zeker weet?

Pastoor Álvaro kun je altijd aan zijn jasje trekken, als je hem tegenkomt. Maar je kunt hem ook bellen tel. 0687375420 of mailen pastoor@parochiesdewaterkant.nl.  

Groetjes en tot gouw!

Pastoor Álvaro