Opnieuw anderhalve meter en mondkapjes

De Nederlandse bisschoppen vragen om een aantal coronamaatregelen, die eerder al golden, opnieuw toe te passen in de RK Kerk. De anderhalve meter afstandmaatregel en het mondkapje worden opnieuw ingevoerd.

Gelo­vi­gen wor­dt gevraagd tij­dens vie­rin­gen en andere ker­ke­lijke bij­een­komsten an­der­halve meter afstand te hou­den en een mondkapje te dragen wanneer zij zich ver­plaatsen in de kerk of de ruimte waar de ker­ke­lijke bij­een­komst wordt gehou­den. Daar­naast blijven de basis­regels gel­den op het gebied van hygiëne, ventilatie en thuis­blij­ven bij klachten.

Zingen

Voorlopig blijft volkszang nog toe­ge­staan en mogen ook koren blijven zingen, maar koren wordt na­druk­ke­lijk aan­gera­den om alleen te repe­te­ren in grote ruimtes waar voldoende geven­ti­leerd kan wor­den. Ook voor het zingen tij­dens de vie­rin­gen geldt dat er goed geven­ti­leerd moet kunnen wor­den en dat koorle­den net als de andere aanwe­zigen onderling tenminste an­der­halve meter afstand moeten hou­den. Verder gel­den voor repe­ti­ties die niet in een kerk plaats­vin­den, de regels voor koor­re­pe­ti­ties van de over­heid.

De bis­schop­pen hou­den er reke­ning mee dat de ko­men­de tijd ver­dere aanscher­ping van de corona­maat­re­ge­len nodig zal blijken.