Thema: Laat Lourdes op je inwerken.

Door muziek, teksten en een mooie verkondiging door Tony Slaman kwamen we weer in het Lourdesgevoel.

Maria werd door alle kerkgangers in de bloemen gezet.

I.s.m. Lourdes fonds Wognum  en Nibbixwoud hebben we zo weer aandacht gegeven aan Lourdes.

Dank aan alle donateurs die hun steentje hebben bijgedragen door € 2,50 of zelfs meer te doneren. Het eindbedrag zullen we in de volgende Verbinding melden.

Hieronder leest u een stukje uit de verkondiging.

Maar hoe zien en ervaren wij Lourdes?

Sommigen zeggen: “Het is de stad waar de armen ook welkom zijn” weer anderen vinden het een stad van de zieke en zorgbehoevende mens.

Maar Lourdes is ook een stad met een verhaal, een stad vol mensen, een bedevaartsplaats, een lichtstad’ Eenvoudiger gezegd…..Lourdes is Lourdes.

Iedereen ervaart Lourdes op zijn of haar eigen manier. Zelf mocht ik ongeveer twintig jaar geleden Lourdes ook ervaren met een groep mensen van de Cunera parochie.

Toen ik daar aankwam en langs al die kraampjes liep met souvenirs dacht ik….”wat doe ik hier??”.

Maar na een nacht goed geslapen te hebben en aan de groep gewend te zijn merkte ik dat we in de loop van de week steeds opener naar elkaar toe werden. Het leek wel of we elkaar beter begrepen, er kwamen emoties los en toen ik een keer in mijn eentje ’s avonds naar de grot van Maria was gegaan en de grot aanraakte, toen werd ik geraakt.

Het is niet uit te leggen wat dat met je doet….de aanraking is er gewoon. Al die kaarsen die daar branden…allemaal aangestoken door mensen die het moeilijk hebben, of dankbaar zijn of op verzoek van de thuisblijvers een kaarsje hebben aangestoken.

Ineens deden al die brandende kaarsen iets met me…..een kaars offert zichzelf min of meer op om te kunnen branden.

De was vergaat uiteindelijk in de vlam.

En is het niet zo dat, als wij een licht willen zijn voor een ander, iets van onszelf moeten opofferen, al is het maar een beetje van onze tijd?

In Lourdes zie je dat overal om je heen gebeuren als je “aangeraakt” bent, er open voor

staat.

Het lourdescomité Wognum, Marijke en Truda