Op 2 november a.s. zal er om 19.30 uur een woord en communieviering gehouden worden met medewerking van het Sylvidakoor.

De werkgroep Avondwake en Uitvaart verzorgt al jaren de Allerzielenviering. De leden hiervan zijn immers meestal intensief bij het afscheid van de overledene betrokken geweest en kennen de nabestaanden. Helaas zijn er door  corona het afgelopen geen avondwake ’s geweest en was het afscheid in besloten kring.

Het centrale thema van Allerzielen is jaarlijks anders. De ene keer zijn de teksten gezocht rondom  “Voor wie steek jij een kaarsje aan”, de andere keer wordt bijvoorbeeld een ‘Boom’ in de symboliek gebruikt. We hebben nu gekozen voor het thema “Blijf de lichtpuntjes zoeken”.

In onze parochie nemen de overledenen een belangrijke plaats in. Hun namen staan vermeld op de bladeren aan de levensboom in de kerk. In het bijzonder noemen we de  namen  van onze overleden parochianen van het afgelopen jaar maar ook gedenken we alle overledenen. Zo willen wij met teksten, gebeden en liederen aandacht schenken aan hen die niet meer bij ons zijn. Tegelijk willen wij meeleven met de familie, vrienden en parochianen die hun dierbare moeten missen.  Na de dienst worden de gedachtenis plaatjes uitgedeeld met daarop de namen van onze overleden parochianen van het afgelopen jaar. Na afloop van de dienst worden de fakkels aangereikt en gaan we gezamenlijk naar het verlichtte kerkhof waar graflichtjes ontstoken worden bij graven.  Het kerkhof is d.m.v. 500 waxinelichtjes en andere verlichting goed toegankelijk.

Koffieochtend:

Op 1 november om 10.00 uur komen we bij elkaar in de koffieruimte van de kerk.

Er zijn uitnodigingen verstuurd naar alle nabestaande die het afgelopen jaar een dierbare hebben moeten missen. Met elkaar staan we in klein gezelschap stil bij hun verlies.

Maar ook al is het langer terug, en heeft u behoefte om hier bij aanwezig te zijn, dan bent u van harte welkom.

Hoofdingang kerk is open.

De werkgroep Avondwake.