Deze maand is het precies een jaar geleden dat de publieke vieringen in de kerken konden worden hervat. De afgelopen jaar zijn wij een lange moeilijke weg gegaan met veel beperkingen, en situaties van lijden, maar gelukkig gaan we nu een tijd tegemoet waarin het licht weer straalt, er komen versoepelingen en meer mogelijkheden om ons geloof samen te mogen vieren.

Vanaf 26 juni jl. zijn er nieuwe versoepelingen gekomen. Wij mogen steeds meer mensen in onze kerkgebouwen ontvangen. Wij mogen weer vergaderen, we mogen ieder weekend en iedere dinsdag- en donderdagochtend samen komen rondom woord en tafel, om feest te vieren, het feest waar God één met jou wordt, wij mogen de communie ontvangen. Weet jij wat het woord “communie” betekent? Dit woord is afgeleid van het Latijnse woord “communio”, dat “gemeenschap” betekent.

In deze laatste weken hebben wij nieuwe activiteiten en initiatieven voor het komende seizoen gepland. Het was meer dan een jaar geleden, precies het weekend voor de eerste lockdown, in maart 2020, dat een doopsel in onze parochie (in de Hiëronymuskerk) plaats vond. Op zaterdag 14 maart 2020 werden 5 kinderen in een viering gedoopt. Ik mag harstikke blij zijn dat in deze maand juli weer een kindje in onze parochie, in de Cunerakerk, gedoopt gaat worden, en in september worden ook twee kinderen gedoopt. Zeker is het een teken van hoop!

In de maand juni op een zaterdagmiddag werd een misdienaars-bijeenkomst in de Cunerakerk georganiseerd, er zijn 6 nieuwe kinderen die misdienaars gaan worden (10 in totaal). In september wordt hopelijk een uitje met de misdienaars georganiseerd. Aan het begin van dit jaar was nog onzeker of het vormselproject door kon gaan, maar gelukkig samen met de werkgroep is besloten om in september het vormsel project te starten met de hulp van pastoraal werkster Anne-Marie van Straaten, die in onze regio het vormsel project coördineert. In september zullen wij weer de St. Nicolaasschool van Nibbixwoud in de Cunerakerk ontvangen, en in Wognum zijn er ook contacten met de Hiëronymusschool om activiteiten met de kerk te organiseren.

In deze maand juni hebben wij in onze kerk van Nibbixwoud weer een huwelijk gevierd. Het was een prachtig feest! Dat was toch bijzonder, want de laatste trouwerij in de Cunerakerk werd in mei 2017 gevierd. Maar nog mooi te weten dat deze niet de laatste zal zijn, want in de afgelopen weken hebben al drie koppels, die in de kerk willen trouwen, contact met mij genomen. Graag wil ik alle kinderen en gezinnen met jonge kinderen bemoedigen: de kerk staat weer open! (eigenlijk is nooit helemaal dicht geweest). Wij mogen weer samen komen! En jij en jouw gezin zijn toch echt belangrijk zodat onze kerk van leven mag stralen! Wees welkom!

In deze afgelopen dagen zijn er veel mensen tegen Corona gevaccineerd, zeker helpen de vaccins zodat wij weer het gevoel van gemeenschap-zijn mogen beseffen en ervaren. Maar wij mogen niet vergeten dat ook in onze kerk een heel andere belangrijke “vaccin” wordt gegeven, het vaccin tegen het virus van droefheid, angst, eenzaamheid en wanhoop die nog heel sterk in onze wereld is. Deze vaccin wordt gratis aan iedereen gegeven! Het wordt niet per leeftijdsgroep gegeven en je hoeft geen afspraak te maken, kom maar gewoon. Moge dit stukje een persoonlijk uitnodiging voor jou zijn! Wees welkom!

Hartelijk groeten,
Alvaro