26 juni was het zo ver! De versoepelingen die door de regering waren aangekondigd gingen in. Geen mondkapjes meer, maar wel nog even afstand bewaren. Na het overleg van de bisschoppen met de minister van justitie en veiligheid volgt ook het Bisdom met een versoepeling:

-we mogen weer met meer bezoekers in de kerk, maar wel nog even de afstand bewaren! De grootte van de kerk bepaalt de hoeveelheid: Zoveel als op anderhalve meter mogelijk is. Dat geldt ook voor uitvaarten.

-mondkapjes mogen af, maar hygiëne maatregelen blijven geadviseerd.

-Koren mogen weer met 12 leden zingen! Wel de afstand bewaren. Nog niet met zijn allen meezingen.

-Zorgdragen voor goede ventilatie.

-we hopen in augustus ook weer in het Sweelinckhof vieringen te kunnen houden.

We mogen weer!  Fijn elkaar weer te ontmoeten, niet alleen in de kerk, maar ook op het kerkplein, in vergaderingen en activiteiten. Het voelt als vrijheid om weer met iedereen lief en leed te kunnen delen, weer open voor elkaar te staan. Het is fijn weer met elkaar in de kerk te zijn met geloofsgenoten. Het is fijn in rust en stilte de Heer weer te ontmoeten en je te laten inspireren door de teksten uit de bijbel. Het is fijn met elkaar te bidden en weer nieuwe energie voor de volgende week op te doen.

Maar nu moeten we het ook nog doen! Het was natuurlijk wel mooi makkelijk dat er maar dertig mensen de vieringen mochten bijwonen. En ook de Livestream was een uitkomst voor velen. We gaan de vakantieperiode in, altijd een periode dat er minder mensen in de kerk komen, koorleden op vakantie zijn en geen uitbundige vieringen zijn. Toch hopen wij dat iedereen het ritme van de kerkgang weer oppakt. Ook gaan we weer oude gebruiken opnieuw instellen: met de mandjes rond voor het collecte geld en met een mandje voor het kaarsengeld. We hopen dat we de achterstand in de opbrengsten op de collecteschaal weer gauw inlopen!

Tot gauw, en anders zeggen we tegen elkaar: Ik miste je zondag in de kerk!

Hans van Engen, namens de Parochieraad.