Nadat we vorig jaar door corona noodgedwongen deze traditie niet voort hebben kunnen zetten,
moet het dit jaar zeker lukken.
Er zijn inmiddels wat verruimingen en hopelijk volgen er binnenkort meer. Bovendien is deze
karakteristieke viering in de buitenlucht, wat zeker onder deze omstandigheden meer mogelijkheden
biedt.
De dienst is zondagmorgen 27 juni aanvang 10.00 uur. Deze keer in Hauwert aan de Notweg 7
Een mooie grote privétuin met de mogelijkheid bij tegenvallend weer naar onderdak te verhuizen.
De Velddienst is een jaarlijks samenwerkingsproject van de Emmaüsparochie, de Gemeente THOMAS, en de Gemeente Het Vierkant. Voorgangers zijn dit jaar; Ds. Jantina de Ruiter, Ds. Peter van Ankeren, Hr. Cor Hoogland.
In tegenstelling tot andere jaren waarbij een projectkoor zong, zal de muzikale omlijsting vanuit de verschillende kerken verzorgd worden. De voorbereidingen zijn inmiddels al in gang gezet. Het thema is: “Aanraken — Aangeraakt”.
Een thema wat na deze lange coronaperiode, waarbij we de aanraking zo gemist hebben, zeker aan zal spreken. Maar de bredere betekenis van aanraken of geraakt worden zal zeker aan de orde komen.
We hopen dat net als voorgaande jaren weer heel veel mensen naar deze viering zullen komen om daarmee de verbinding met andere geloofsgenoten te mogen beleven.
Alleen de zomerse zondagochtend in de buitenlucht is al een beleving op zich.
U bent van harte welkom.
Cor Hoogland