Vanaf half maart zullen er 8  kruiswegstaties worden geëxposeerd in de Hieronymuskerk door Hans van Engen. Het is altijd al een wens van hem geweest om een keer de Kruiswegstaties in olieverf te schilderen. Toen hij jaren geleden de Kruisweg in Jerusalem bezocht, ontstond het idee om dit een keer te doen.  Nu hij door de Corona heel veel tijd heeft gekregen, heeft hij de gelegenheid genomen de daad bij het woord te voegen. Allereerst heeft hij in de bijbel opgezocht welke staties ook werkelijk genoemd worden. Bovendien heeft hij het hele Passieverhaal willen verwerken, dus de eerste statie is het Laatste Avondmaal en de laatste statie is de Verrijzenis. In een korte tekst schetst hij welke betekenis de staties nu zouden kunnen hebben.

Op Witte donderdag zal hij de hele dag aan bijna alle klassen van de Hieronymusschool uitleg geven en op Goede Vrijdag  om 15.00 uur zal hij voorgaan bij de Kruiswegviering in de Hieronymuskerk. Ook zullen dan delen van de Matheuspassie worden gedraaid.

De Kruiswegstaties kunnen verder nader bekeken worden voor en na de vieringen.