Kerstnachtvieringen in de Hieronymuskerk gaan niet door!

Gezien de nieuwe lockdown hebben alle katholieke kerken in de Regio de Waterkant besloten geen vieringen met bezoekers te houden in de Kerstnacht. Wel zal er vanuit de Cunerakerk te Nibbixwoud een livestreamviering namens de Emmausparochie worden uitgezonden, echter zonder bezoekers.

Op eerste Kerstdag is er wel voor maximaal 30 bezoekers die gereserveerd hebben en inmiddels een toegangskaart hebben ontvangen een eucharistieviering door pastor Alvaro.  4 leden van het Parochiekoor zullen de viering muzikaal ondersteunen.

Tweede en derde kerstdag is er geen viering in de Hieronymuskerk. Ook op Oudjaarsavond zal er in Wognum geen viering zijn. De Emmausparochie houdt haar gezamenlijke dienst dit jaar in de Cunerakerk.

Zondag 3 januari is er weer een eucharistieviering in de Hieronymuskerk voor maximaal 30 bezoekers. Reserveren is nodig. De eucharistieviering van pastor Alvaro zal muzikaal worden ondersteund door Mary Stroet en Nico Vriend.

Vele bijzondere activiteiten zijn dit jaar afgelast. Zo kon de Herdertjestocht voor de Hieronymusschool helaas niet doorgaan. Alle voorbereidingen waren klaar: 400 kinderen zouden op twee dagen op zoek gaan via een wandeltocht naar het Vredeskind. Daarom dit jaar geen zelfgemaakt kerstballen in de kerstboom in de kerk dit jaar.  Ook de expositie van kerststallen in Nibbixwoud gaat niet door. Het gebruikelijke Kindje Wiegen gaan zowel in de Hieronymuskerk als in de Cunerakerk niet door.

Koren mogen nog maar met 4 personen de vieringen ondersteunen die wel doorgaan met maximaal 30 bezoekers. Zo was er zondag 19 december prachtige en ontroerende zang van 4 leden van de Moonliners.

Helaas kunnen de vieringen in het Sweelinckhof voorlopig ook niet doorgaan. Wel bezoekt pastor Alvaro de mensen die graag de communie willen ontvangen.

Ondanks alles wensen wij u namens de Parochieraad  van de Emmausparochie een gezegend en zalig Nieuwjaar!

Hans van Engen