Gregoriusonderscheiding voor Gre van Oosten

Op zaterdagavond 3 oktober werd na een prachtige Lourdesviering Gre van Oosten onderscheiden met de medaille in goud van de Gregoriusvereniging van wege haar 40 jarig lidmaatschap van het Parochiekoor van de Hieronymuskerk. Gre is ook lid van het Jubilate koor in Nibbixwoud. Zij zingt al jaren als een nachtegaal met veel plezier en is een steun en toeverlaat voor het hele koor en het bestuur. Zij heeft echter veel meer verdiensten voor onze kerkgemeenschap, zij is bestuurslid van het Parochiekoor, zoekt meestal in samenwerking met de dirigent het repertoire van liederen uit, dirigeert het koor als de vaste dirigent afwezig is, en is actief bij uitvaarten en avondwaken. Gre ontving een oorkonde van de Gregoriusvereniging, de landelijke vereniging die de kerkelijke liturgische gezangen bevordert, waarbij zo’n 2000 koren zijn aangesloten. Namens de hele parochiegemeenschap werd zij toegesproken door Hans van Engen, bestuurslid en ontving zij namens ons allen een cadeaubon en een mooie bos bloemen als dank voor al haar werkzaamheden. Een hartelijk applaus volgde, waarna Gre door koorleden en familie werd gefeliciteerd.