18 augustus 2020

Vanaf 1 juli jl. mochten onze beide kerken weer onder strikte instructies bezoekers tijdens de vieringen ontvangen. Helaas mag dit in het Sweelinckhof nog steeds niet. Dit alles vanwege het Coronavirus. Ondanks de welverdiende vakantie van onze pastor Alvaro Rodriguez Luque konden onze vijf lekenvoorgangers de gehele zomerperiode alle weekenden in beide kerken mooie vieringen brengen. In de Cunera werden de vieringen muzikaal ondersteund door delen  ( 8 personen) van de koren, hetgeen zeer werd gewaardeerd door de kerkbezoekers. In de Hieronymus werd de ondersteuning verzorgd door de Cantorei, zoals gebruikelijk in de zomermaanden, maar ook met CDmuziek. Veel variatie was er door alle verschillende inspirerende voorgangers. Ter gelegenheid van het 50jarig huwelijksfeest van Cor Hoogland was er een mooie viering in de Cunera. Via deze weg willen wij hem en zijn vrouw met dit heugelijke feit alsnog feliciteren. Het was jammer dat niet het gehele Cunerakoor mocht zingen, 8 zangers is het maximum, en we zijn met zijn allen verantwoordelijk voor de gezondheid van elkaar en de parochianen.

De periode van maart tot 1 juli waren we aangewezen op de Livestream in de Hieronymuskerk. Veel medewerking werd geleverd door een aantal kerken van de Waterkant: Hoogwoud, De Weere, Spanbroek, Obdam en natuurlijk onze eigen kerken de Cunera en de Hieronymus. Ook de protestantse gemeente Het Vierkant verzorgde hun vieringen van uit de Hieronymus tot 1 juli. We kregen vele volgers, en met name was de reactie van de bewoners van het Sweelinckhof heel positief. De Coronamaatregelen worden goed in acht genomen. Bezoekers desinfecteren hun handen, schrijven hun naam op de lijst en gaan op goede afstand van elkaar zitten. De Communie wordt uitgereikt met een pincet vanachter een hoestscherm. Veilig, maar wel even lastig voor de voorganger. Deze week, 18 augustus gaan de voorgangers weer aan tafel om het rooster van vieringen voor het 4de kwartaal te maken. We hopen dat er geen tweede Coronagolf komt zodat we met de huidig toegestane aantal bezoekers mogen blijven vieren. Zoals het er nu uitziet zal dit patroon nog wel een tijdje gaan duren. Toch hopen we u allen weer mooie vieringen de komende periode te kunnen brengen.

Namens de Parochieraad, Hans van Engen