Programma 20 september 2020

Op zondag 20 september viert onze Hieronymusgemeenschap dat hun huidige kerkgebouw al weer 50 jaar geleden is gebouwd. Het is inmiddels al weer het zevende kerkgebouw vernoemd naar de Heilige Hieronymus in Wognum. De toenmalige pastoor Stammeijer heeft samen met zijn parochianen in de zestiger jaren een geweldige prestatie geleverd om dit gebouw van de grond te krijgen. Wij schreven daar reeds eerder over in de Verbinding en de Walhalla.     De werkgroep die het feest voor dit heugelijke feit zou organiseren en reeds lang van te voren plannen had bedacht, moest echter alle festiviteiten door het Coronavirus tot een minimum beperken. Alleen een feestelijke Hoogmis met drie heren. Pastor Koning, pastor Knol en pastor Alvaro gaan voor in de eucharistie. Voor de  muzikale ondersteuning is  een klein deel van het Sylvidakoor gevraagd. De bloemschikkers zijn gevraagd de kerk feestelijk te versieren, en de kosters mogen het zilver gaan poetsen. Dit alles onder het uitdrukkelijke voorbehoud dat de viering maximaal 100 mensen op Coronafstand van 1,5 mrt op 20 september nog steeds van kracht is. Mocht er een tweede Coronagolf ontstaan, kunnen de plannen alsnog worden gewijzigd.

Het programma: Onthulling van het schoongemaakte schilderij van Hieronymus

10.00 uur aanvang feestelijke Hoogmis. Muzikale ondersteuning door een deel van het  Sylvidakoor

Als u deze viering wilt bijwonen dan dient u vooraf te reserveren. Dat kan:

-Voor de vaste bezoekers van de vieringen op een intekenlijst die ligt in de kerk op zaterdag 29 augustus, en zondag 6 september

-vanaf donderdag 10 september via de email en de telefoon van het secretariaat Wognum: 06-82666688 of email: secretariaat-wognum@rkemmausparochie.nl  Wie het eerst komt, wie het eerst aan de beurt is, vol is vol.

Cadeautip: Bij een feest hoort een cadeau! Er is natuurlijk nagedacht over een cadeau. Zeker in deze tijd is de kerk toe aan een aantal aanpassingen, verbeteringen en verfraaiingen. De parochieraad wil graag nog dit jaar de noodzakelijke moderne verwarming aanschaffen, die ook nog eens 60 % kostenbesparend de oude CV moet vervangen. Maar ook wordt er gedacht aan voorzieningen voor condoleance en uitvaarten. Hiervoor kunt u het hele jaar en ook nog volgend