SINTERKLAASVIERING IN DE ST. CUNERAKERK D.D. 24-11-2019

De Sinterklaasviering in de Sint Cunerakerk was weer één groot kinderfeest.
De kerk was prachtig versierd en juf Ina had gelukkig haar stem weer terug en kon Sint van harte welkom heten.
Ook had ze haar zwarte lakschoenen aan ….de kinderen van de Sint Nicolaasschool weten het al….als juf Ina haar lakschoenen aan heeft dan is het feest!!!

En dat was het. De Pieten deelden natuurlijk snoepgoed uit aan alle kinderen toen ze binnenkwamen en Sint was blij om weer in de St. Cunerakerk te zijn.
Sinterklaas las het evangelie voor en dat ging over een schaapje dat zoek was…gelukkig vond de herder zijn schaapje weer terug. Hij nam het op zijn rug en riep naar de andere schaapjes dat het feest was want het verloren schaapje was weer terug.
En toen vertelde Sint een verhaal over een pakje dat zoek was. Daar zat een knuffelschaap in voor Marieke. Piet had dag en nacht gezocht en gelukkig……hij vond het pakje onder het bed van Sinterklaas.  Piet leek wel een beetje op de herder uit het evangelie.

Het kinderkoor “Happy”  uit Wognum zong mooie Sinterklaasliedjes en af en toe mochten de kinderen even met de Pieten dansen als er gezongen werd.

Sinterklaas reikte de communie uit, samen met juf Ina. Alle kleine kinderen mochten ook naar voren komen en kregen een pepernootje van de zwarte Pieten.

Ook werd Joop Ooijevaar in het zonnetje gezet door de Sint want hij was 80 jaar geworden…natuurlijk werd er door iedereen “Lang zal hij leven” gezongen.

Na de viering mochten alle kinderen naar voren komen om, als ze dit wilden, een liedje te zingen voor Sinterklaas en natuurlijk kregen alle kinderen een cadeautje uit de dozen die al voor het altaar stonden. Het was een viering om met een blij gevoel op terug te kijken.

Tony Slaman-Kuip